Man startede stort set med et hold, en bold og 2 mål, man havde ingen fast bane, forskellige marker rundt omkring blev brugt fra gang til gang.
Dette blev ændret i 1950, hvor man indviede det nuværende stadion. Allerede i 1953 kunne man indvi det første klubhus, to omklædningsrum, to toiletter og et rum til bruser uden fliser og med koldt vand. Allerede dengang havde man 2 hold, der tydeligt var med til at præge fodboldbilledet på egnen. Fra 1955 indførte JBU seriefodbolden, og UIF startede med et hold i s. 2 og s. 4, dog måtte begge hold ned i h.h.v. s. 3 og s. 5.
Drengefodbold var også så småt i gang med 2 hold, men først fra 1965 blev de også tilmeldt JBU’s turnering. Klubhuset er siden forbedret med el i 1956, udvidelse i 1971, 1978 og senest i 1991. Man har fået den nuværende træningsbane, og i 1977 indviedes lysanlægget med en træningskamp mod Borup.
Fodbolden udviklede sig også. 1. holdet spillede i s. 3, indtil 1967, hvor det blev s. 2, her kom ønsket om at ansætte en træner. I 1972 rykkede man i s. 1 og højdepunktet kom i 1975, hvor det blev JS. Efter oprykningen fra s. 1 spillede holdet sig til finalen om det Jyske Mesterskab, men tabte til Vejle Boldklub. På dette tidspunkt kunne UIF præstere 4 seniorhold, samt et drengehold i alle ungdomsrækker.
Fra 1970/72 fik klubben endnu 2 hold, nemlig et damehold og et pigehold. Dameholdet blev i 1974 tilmeldt JBU’s s. 2. I 1979 rykkede holdet i s. 1 og allerede i 1981 blev det til endnu et Jyllandsseriehold i landsbyklubben UIF, men damerne stoppede ikke her. I 1984 blev det til oprykning igen, nu til Danmarks næstbedste række – Danmarksserien.
Økonomien i klubben skulle nu stå distancen med 2 hold der skulle fragtes i bus til såvel Skagen som Svendborg, til begge hold var der hver gang 3 dommere til stede. Trænerlønningerne steg naturligvis også. Der skulle nu også bruges mange penge på tøj, mange damespillere vil kunne huske chokket, da man første gang skulle møde Vorup (i 1982); hele holdet fra Vorup mødte op i ens træningsdragter!!!
De mange gode sponsorer har siden da spillet en meget stor rolle i UIF, det har ikke kunnet lade sig gøre uden dem. Dog havde klubben dengang en ikke helt uvæsentlig indtægt, nemlig entre. Til damerne mødte 70-80 tilskuere frem, mens herrerne kunne ”trække” op imod 500.
Herrerne præsterede i 1983/84 det helt usædvanlige, at et Jyllandsseriehold spillede sig frem til kvartfinalen i Landspokalturneringen. På Ulbjerg Stadion slog holdet helt sensationelt AB fra 2. division med 1-0. Det skete under overværelse af ca. 1.000 tilskuere. Det var en meget stor oplevelse for alle omkring klubben at få besøg af et divisionshold. Direktiverne kom nu direkte fra DBU, bl.a. måtte bestyrelsen skaffe håndklæder til spillerne fra AB, det medbragte de skam ikke selv !!!
Oplevelsen skulle så kulminere i FREM, her måtte UIF dog bøje sig, man tabte 6-0, en af målscorerne hed Kim Vilfort. Kampen kunne følges i radioen, hvor radiosporten kommenterede fra alle kampene i den runde af landspokalturneringen.
Herrerne stod distancen fra til 1982, så var den første nedrykning en kendsgerning, dog var man allerede i 1984 tilbage i Jyllandsserien, men samme år blev det igen til nedrykning. Sådan fortsatte elevatorturerne, men i 1986 præsterede man igen noget usædvanligt; både 1. og 2. holdet rykkede op, så man i 1987 spillede i s. 1 og 2. holdet i s. 2.
Damerne har ikke på samme måde en enkelt storkamp at se tilbage på, men holdet spillede også nogle spændende pokalkampe, hvor man mødte både HEI’s og Fortuna Hjørrings divisionshold, der som regel stillede med op til flere landsholdspillere. I en periode fra 1989 til 1996 samarbejdede dameafdelingen med Borup, på det tidspunkt var der 3 hold, UIF havde i en del sæsoner haft 2 hold, 2. holdet spillede i s. 3. I 1990 rykkede 1. holdet ned i Jyllandsserien, her formåede holdet at blive indtil sæsonen 2001, hvor det blev til nedrykning til s 1.
I 1988 kunne man konstatere, at der i mange af ungdomsrækkerne ikke vil være nok spillere til de enkelte hold, derfor indledtes samarbejdet SUB88 med Borup og Skals. Dette samarbejde fungerer stadig. Der er tilmeldt hold i alle rækker, og endda på et rimeligt niveau. 2 gange er det faktisk lykkes h.h.v. et lilleput- og et junior-drengehold at spille sig i mesterrækken. I 1993 fejrede klubben 50-års jubilæum, bl.a. samledes ca. 300 gamle spillere til fest på Ulbjerg Skole den 8. maj 1993. Den 5. juni 1993 var det lykkes at få Oldboys landsholdet med Allan Simonsen i spidsen til at besøge Ulbjerg, de skulle møde et forstærket UIF-hold, der dog måtte sande, at de gamle landsholdspillere var i en klasse for sig, man tabte (som i Frem) med 6-0. Kampen samlede ca. 1000 tilskuere på en dejlig juni-aften.
Der fokuseres jo meget på en fodboldklubs 1. hold, men i UIF har bredden så sandelig også været god gennem årene, indtil for få år tilbage var der 4 herrehold og 2 damehold. Mange spillere fortsætter heldigvis, selvom det ikke længere er på 1. holdet.
I dag er der i begge spillertrupper repræsentanter for 2. generation for damerne og 3. generation for herrerne, der benytter det gode gamle stadion.