Ulbjerg IF's førstehold på herresiden kunne i fredagens kamp på Ulbjerg Stadion sikre sig en hurtig tilbagevenden til serie 2, som man rykkede ud af i efteråret 2015. Modstanderen var Hersom/Bjerregrav IF, som var pisket til sejr, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at redde tilværelsen i serie 3. Der var derfor lagt op til en spændende dyst. UIF havde til dagens kamp afbud fra Kasper Fruergaard og i stedet var Michael Ørris Poulsen hjemme fra hovedstaden og kunne derfor træde ind i truppen. I øvrigt var dagens bænk fyldt op af 3 Ørris Poulsen brødre i form af Christian, Rasmus og Michael.

HBI kom til dagens kamp med et langt mere slagkraftigt hold end den omvendte kamp, hvor UIF sikkert sejrede. Kampen startede nervøst fra begge sider, men det var UIF der var mest på bolden. Der blev skabt chancer men den sidste aflevering og koncentration i afslutning manglede. Der skulle et gevaldigt keeper drop til at sætte gang i kampen, da HBI's målmand tabte en ufarlig bold lige foran Jonas Lassen der sikkert kunne bringe UIF i front til stor jubel blandt de mange fremmødte tilskuere. HBI kom bedre med i kampen og havde også optakt til enkelte chancer, som dog ikke blev helt farlige. Farligste forsøg var direkte på frisspark ved Kasper Mouritsen. I stedet kunne UIF fordoble føringen ved Kasper Ambrosius, som med et flot skud udplacerede HBI's målmand. 2-0 ved pausen.

2. halvleg blev en rodet affære, hvor UIF forsøgte at holde føringen og HBI ikke var i stand til at få lagt et fornødent pres på hjemmeholdet. Det blev til enkelte chancer til begge hold, bl.a. havde Kasper P et godt hovedstød, som blev reddet flot af HBI's målmand. Stillingen holdte kampen ud og UIF kunne dermed lade champagnepropperne springe.

Jakob Frandsen blev kampens spiller og spillere og tilskuere fejrede oprykningen i klubben på bedste vis. Champagne, Fadøl, Cigarer, Konfetti, stjerneskud fra genåbnede Ulbjerg Rast & Cafereteria. Tak for støtten til alle tilskuere.