Der var dømt topopgør i serie 3, da Ulbjerg IF gæstede Valsgård til et opgør mellem rækkens nr. 1 og 2. Med en sejr kunne UIF indtage 1. pladsen og det lykkedes med en 0-1 sejr efter et taktisk opgør. Masser af tilskuere fra Ulbjerg havde taget turen til Valsgård, for at støtte op om drengene i det fine forårsvejr. De fik og se en 1. halvleg hvor ingen af de 2 tophold for alvor tog de store chancer for at åbne kampen op, så det var en halvleg med få muligheder. Bedste mulighed til UIF tilfaldt Niclas Astrup i en omstilling, men hans skud gik forbi mål. Dette i en periode hvor UIF var i undertal, da veteranen Jesper Jørgensen fik gult for at stoppe en omstilling med en ureglementeret kropstackling. Heller ikke i denne periode blev hjemmeholdet særlig farlige. Respekten for hinanden virkede til at være stor, da ingen satsede hele butikken for en scoring, så 0-0 ved pausen.

2. halvleg og billedet var det samme. Valsgård forsøgte at gå efter en scoring, men havde svært ved at bryde en solid UIF defensiv ned, og var kun sporadisk farlige på standarter og deres lange indkast. Spille sig igennem kunne de ikke. Omvendt var UIF heller ikke ofte i modstanderens felt må vi erkende, og der blev længere, eftersom UIF igen fik tildelt et gult kort til Martin Nonbo, som virkede ganske tyndt. Men endnu en undertalsperiode i varmen skulle arbejdes hjem. En enkelt fin redning fra Morten Kjølhede Møller skulle der til, for at holde gæsterne fra fadet. Fuldtallig igen, og UIF begyndte at få fine omstillinger, og en sådan udløste kampens afgørelse. 37 min af 2. halvleg blev Niclas Astrup sendt afsted i dybden, og et tjat til bolden var nok til, at den kunne trille ind ved fjerneste stolpe, som godt nok blev undervurderet af hjemmeholdets keeper. Men pyt, UIF tog føringen, og fightede de tre point hjem, selvom der stadig var lang tid igen, da stadionuret skulle op på hele ufattelige 51,22 min før dommeren fløjtede af. I den lange overtid lykkedes det hjemmeholdet og sparke en stor chance over mål, og efter en god fight af alle kunne spillerne løfte armene i jubel. Det ubesejrede tophold fra Valsgård var nu besejret, og UIF kan nu indtage 1. pladsen, da man er bedst i de indbyrdes kampe.
Nu er der 4 spændende kampe tilbage, og den første er på fredag d. 4. juni kl. 19.00 på Ulbjerg stadion hvor Møldrup/Tostrup kommer forbi.

Med sportslige hilsner

Brian C